dilluns, 2 de febrer del 2009

nominalització

PREFERÈNCIA PER LES CONSTRUCCIONS VERBALS DAVANT LES CONSTRUCCIONS NOMINALS

La nominalització és un procés pel qual es transformen en substantius paraules d'altres categories (verbs, adverbis, adjectius, etc.). Aquest recurs és correcte, però convé no abusar-ne en una oració o en un paràgraf perquè enfarfega el text i el fa difícil de llegir. En canvi, les formes verbals fan que la frase esdevinga més àgil i clara.


Cal la sol·licitud d' un advocat d'ofici a la iniciació d'aquest procediment.

L'advocat de la persona demandada va proposar l'anul·lació de la declaració d'un dels testimonis amb l'al·legació que havia estat coaccionat.

Disposo l'emissió d'un informe medicoforense previ per a la decisió si la quantitat consignada és suficient o s'ha d'ampliar.


Continueu la tramitació d' aquestes diligències prèvies.

Us demano la publicació pel vostre Jutjat de l'edicte adjunt al Butlletí Oficial de la Província i la tramesa d' un exemplar a aquest Jutjat per a la seva unió a les actuacions.

Declaro solvent Martí Roig Garcia i el condemno al pagament de 300 euros de multa.


TRADUCCIÓ

¿Quién puede iniciarlo?
Interesados/Solicitantes
Empresas que realicen proyectos de inversión que, estando comprendidos en alguno de los sectores económicos calificados como promocionables, se ejecuten en la la Comunidad Valenciana excepto en los municipios de Valencia y Mislata.

Qué documentación se debe presentar?
-Solicitud ajustada al impreso normalizado.-Resumen de datos básicos de la empresa y del proyecto.-Documentación acreditativa de las circunstancias personales del solicitante o de las registrales, si se trata de una sociedad constituida. Si estuviera en fase de constitución, proyecto de estatutos y datos del promotor.- Memoria del proyecto de inversión según modelo establecido por la Dirección General de Incentivos Económicos Regionales del Ministerio de Economía y Hacienda. - Justificación del cumplimiento de las obligaciones fiscales y frente a la Seguridad Social.
L’ordre neutre de l’oració

Torneu a redactar les frases següents seguint l'ordre lògic de l'oració (heu de fer servir les mateixes paraules). Exemple de text introductori de l'exercici:
1 No ha demanat cap de les parts que s'obri el judici a prova.
2 Notifiqueu als procuradors que han comparegut aquesta resolució.
3 Publiqueu al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona l'edicte adjunt.
4 Despatxeu amb l’esmentada procuradora les successives diligències.
5 Ha evacuat el Ministeri Fiscal el tràmit de contestació a la demanda.
6 Contesta el demandat que, atès que la considera improcedent, s’oposa a la demanda.

Encara que, en segon lloc, en primer lloc, no obstant això, quant a, sinó, tal com, ja que, perquè, pel que fa a.
1. Senyor, _______________ ens vau demanar, responc per escrit a la vostra sol·licitud de permís d'obres.
2 _______________ la primera demanda, aterrar la paret que separa el menjador de la sala i obrir una porta a la cuina, no hi ha cap inconvenient perquè es pugui dur a terme.
3 ______________ l'ampliació del bany en detriment de la galeria, sento comunicar-vos que aquesta obra no es pot tirar endavant.
4. ________________ .com ja sabeu, en l'última reunió, els veïns van votar que no, ________________això afecta l'estructura visual de la casa, perquè, ________________ sigui al celobert, es veu des de l'ascensor.
5l'arquitecte de l'edifici va negar l’autorització________________va considerar que la paret que s'havia d'enderrocar no és un envà, ________________una paret de 20 cm que afecta l'estructura de la casa.
6.____________________ , si us continua interessant dur a terme part de les obres, passarem la sol·licitud avalada per l'arquitecte a Obres Públiques.
Redacteu correctament aquestes frases utilitzant els pronoms en o hi allà on sigui necessari i fent les substitucions necessàries que calguin.
Principio del formulario
montar_ejercicio();

1. Notifiqueu aquesta resolució a les parts. Feu-los saber que poden demanar la revisió de la mateixa en el termini de tres dies.
2. Uniu l'escrit anterior a les actuacions. Lliureu una còpia del mateix a la part contrària.
3. Aquesta resolució no és ferma i contra ella es pot interposar un recurs de reforma en aquest Jutjat en el termini de tres dies.
4. Uniu l'escrit anterior a les actuacions. D'acord amb el que se sol·licita en el mateix, assenyalo el dia 8 de setembre de 2004 per celebrar la vista.
5. En acabat, estenc l'acta de la compareixença, la qual, un cop llegida i trobada conforme, signem totes les persones que hem intervingut. Dono fe.

6. Uniu la liquidació anterior a les actuacions. Lliureu una còpia a la part contrària i feu-li saber que si deixa passar el termini es considerarà que està conforme.
7. Faig constar que ha transcorregut el termini de cinc dies des que es va notificar la Sentència anterior a les parts i que no han interposat cap recurs contra aquesta.
8. Manifesta també que aquest conveni ha estat redactat amb el seu consentiment i reconeix com a seva una de les signatures que consten i que l'autoritzen.
9. Trameteu els despatxos necessaris i deixeu una còpia dels mateixos en les actuacions.
10. DILIGÈNCIES QUE S'HAN DE PRACTICAR: 1. Notifiqueu a la part demandada la Sentència dictada en les actuacions esmentades. A aquest efecte, adjunto una còpia d'aquesta.
11. Envieu un ofici a la Policia Local de Centelles per tal de saber si van instruir un atestat relacionat amb aquestes actuacions. Si la resposta és afirmativa, feu que enviïn una còpia del mateix.
12. S'han practicat les diligències d'investigació necessàries per determinar la naturalesa i les circumstàncies dels fets i les persones que han intervingut en els mateixos.
13. Hi ha prou motius per creure que aquest fet té característiques de delicte i que la persona inculpada va participar en ell.
14. Desarxiveu el judici de faltes 89/01. Inicieu la tramitació del mateix juntament amb l'escrit presentat.
Final del formulario

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada